Connect with us

Hi, what are you looking for?

Naslovna

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini. Sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. u ukupnom iznosu od 34.500 €.

Trendovi se u svijetu turizma kontinuirano mijenjaju; sve je veća potražnja za aktivnostima i boravkom u prirodi te zato kroz naše programe financiramo razvoj proizvoda i usluga vezanih uz outdoor turizam i turističku valorizaciju prirodne baštinu, čime u konačnici potičemo održivo i cjelogodišnje poslovanje u svim dijelovima Hrvatske. Uz unaprjeđenje turističke ponude, ova sredstva namijenjena su i povećanju sigurnosti, što je osobito važno u kontekstu brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije.“, istaknula je ministrica Brnjac.

Sredstva su namijenjena za obnovu, uređenje i opremanje postojećih prirodnih penjališta, provođenje edukacija za licencirane oprematelje smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi te uređenje pristupnih putova koji vode do penjališta. Prijavu na Natječaj mogu podnijeti Hrvatski sportski penjački savez, sportsko penjačke udruge i penjački klubovi.
Za prijavu na Natječaj Prijavitelji otvaraju korisnički račun putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu – https://issobrasci.gov.hr/.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu koji Prijavitelj može zatražiti/ugovoriti je 1.500 €, a najveći 5.300 €. Ministarstvo turizma i sporta financira 100% prihvatljivih troškova projekta do maksimalno 5.300 €.

Natječajni postupak provodi se u skladu sa Zakonom o udrugama i Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Poticanje razvoja planinarske infrastrukture doprinijet će razvoju turistički manje razvijenih područja i ruralnih krajeva, kao i diversifikaciji turističkih proizvoda, povećanju sigurnosti posjetitelja u planinskim područjima te stvaranju održive i cjelogodišnje turističke ponude.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 14. travnja 2023. godine.

Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce, objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma i sporta u kategoriji Javni pozivi i natječaji/Turizam te internetskim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naslovna

Od 15. do 19. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po peti put održati Festival svjetla Zagreb. Tako će se, u organizaciji Turističke...

Naslovna

Ministarstvo turizma i sporta zaprimilo je 468 projektnih prijedloga po objavljenim javnim pozivima za projekte javne i privatne turističke infrastrukture. Za ove pozive temeljem...

Copyright © 2023 Turistički.net