Connect with us

Hi, what are you looking for?

Naslovna

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni natječaj za sufinanciranje projekata uređenja penjačke infrastrukture u 2023. godini. Sredstva za provedbu Natječaja osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. u ukupnom iznosu od 34.500 €.

Trendovi se u svijetu turizma kontinuirano mijenjaju; sve je veća potražnja za aktivnostima i boravkom u prirodi te zato kroz naše programe financiramo razvoj proizvoda i usluga vezanih uz outdoor turizam i turističku valorizaciju prirodne baštinu, čime u konačnici potičemo održivo i cjelogodišnje poslovanje u svim dijelovima Hrvatske. Uz unaprjeđenje turističke ponude, ova sredstva namijenjena su i povećanju sigurnosti, što je osobito važno u kontekstu brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije.“, istaknula je ministrica Brnjac.

Sredstva su namijenjena za obnovu, uređenje i opremanje postojećih prirodnih penjališta, provođenje edukacija za licencirane oprematelje smjerova u prirodi i instruktora oprematelja smjerova u prirodi te uređenje pristupnih putova koji vode do penjališta. Prijavu na Natječaj mogu podnijeti Hrvatski sportski penjački savez, sportsko penjačke udruge i penjački klubovi.
Za prijavu na Natječaj Prijavitelji otvaraju korisnički račun putem Nacionalnog informacijskog sustava u sportu – https://issobrasci.gov.hr/.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu koji Prijavitelj može zatražiti/ugovoriti je 1.500 €, a najveći 5.300 €. Ministarstvo turizma i sporta financira 100% prihvatljivih troškova projekta do maksimalno 5.300 €.

Natječajni postupak provodi se u skladu sa Zakonom o udrugama i Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

Poticanje razvoja planinarske infrastrukture doprinijet će razvoju turistički manje razvijenih područja i ruralnih krajeva, kao i diversifikaciji turističkih proizvoda, povećanju sigurnosti posjetitelja u planinskim područjima te stvaranju održive i cjelogodišnje turističke ponude.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 14. travnja 2023. godine.

Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce, objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma i sporta u kategoriji Javni pozivi i natječaji/Turizam te internetskim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tech

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et...

Gaming

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Cars

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos.

Gaming

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui.