Home Naslovna U zračnoj luci Split omogućeno testiranje na COVID-19

U zračnoj luci Split omogućeno testiranje na COVID-19

0
U zračnoj luci Split omogućeno testiranje na COVID-19

Prema pisanju portala Croatian Aviation, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije svim putnicima omogućuje testiranje na SARS-CoV-2 u blizini putničkog terminala Zračne luke Split.

Neposredno uz državnu cestu D409, u samoj blizini putničkog terminala Zračne luke Split, od danas je moguće obaviti testiranje na SARS-CoV-2. Pristup lokaciji je moguć pješke i automobilom.

Testiranje na SARS-CoV-2 omogućeno je korištenjem dvije metode, ovisno o potrebama putnika odnosno ovisno o tipu testa koji je potreban za putovanje u određenu zemlju.

Rezultat brzog testa na antigen virusa Sars-CoV-2 gotov je u roku od 30 minuta. Hrvatski nalaz košta 200,00 HRK, dok se rezultat i na engleski naplaćuje ukupno 250,00 HRK.

Nalaz PCR testa Sars-CoV-2  gotov je u roku od 24 sata i košta 400,00 HRK, dok se rezultat na engleskom jeziku naplaćuje 450,00 HRK. U napomeni stoji da će rezultati testa uzeti u nedjelju biti dostavljeni putniku u roku od 36 sati.

Putnici sa sobom trebaju ponijeti osobni dokument. Putnici su sami dužni provjeriti uvjete i ograničenja putovanja u zemlju u koju putuju, te vrstu testa koja im je potrebna.

Plaćanje je moguće gotovinom, debitnom ili kreditnom karticom. Predregistracija telefonom ili e-mailom nije potrebna.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 sati, subotom od 07:00 do 17:00 sati te nedjeljom od 08:00 do 16:00 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here